Menu Sluiten

Blog

Vandebron laadpas review | Geen verrassingen achteraf!

twee mannen in een tesla auto met een vandebron laadpas

In het land van de laadpassen zie je tegenwoordig door de bomen haast het bos niet meer. Toch ben je net als ik geïnteresseerd geraakt in de Vandebron laadpas. Of je opzoek bent naar je eerste of de zoveelste laadpas maakt niet uit. In deze review wil ik je meer vertellen over de laadpas van Vandebron. 

Voor het gemak zal ik eerst de laadpas kort samenvatten om daarna verder in te gaan op de details. Er zitten namelijk een paar grote voordelen aan de pas waarvan zekerheid een van de grootste is. Na de bijzonderheden van de pas te hebben gehad geef ik je tor slot graag mijn mening en leg ik je uit hoe jij de pas kunt aanvragen.

Vandebron laadpas in het kort

De laadpas van Vandebron is er een met een abonnement. Door te kiezen voor deze laadpas met abonnement verzeker je jezelf van duidelijke tarieven. Voor het vaste lage maandbedrag van €3,50 kun je bij elke openbare laadpaal in Nederland en een groot deel van Europa je auto opladen. Je betaalt alleen het geldende tarief van de laadpaal zonder bijkomende kosten. Ben je al klant van Vandebron voor je elektriciteit thuis? Dan betaal je slechts €1,50 per maand voor de laadpas.

Voordelen van een Vandebron laadpas

Naast het lage maandbedrag wat je voor de pas betaald heb je als gebruiker van de Vandebron laadpas de volgende voordelen.

  • Voor 15:00 besteld (ma-vr), morgen in huis
  • Geen extra kosten per laadsessie 
  • Gratis laadpas of sleutelhanger
  • Handig overzicht van je laadkosten
  • Maandelijks opzegbaar
  • Mooie en duidelijke smartphone app
  • Eigen helpdesk

Het abonnement op de laadpas

Om al deze mooie voorzieningen te leveren moet er natuurlijk wel ergens geld verdiend worden, daarom wordt er een maandelijkse vergoeding voor de pas gerekend. Ik noem het met opzet een vergoeding omdat de prijs van het abonnement bijna symbolisch is voor hetgeen wat je er voor terug krijgt.

Laten we er even van uit gaan dat je geen energie klant bent van Vandebron. Je betaalt dan dus per maand €3,50 en niets meer. Hiervoor krijg je de laadpas of sleutelhanger, een handige app, toegang tot een eigen helpdesk en online portal en je bent verzekerd van de geldende tarieven van de laadpaal waar je staat. Of je nu 1 of 100 laadsessies per maand hebt het maandbedrag voor de pas blijft hetzelfde. De enige kosten welke je nog moet betalen zijn die van het laadtarief zelf.

Opbouw van het laadtarief

Het laadtarief wat je moet betalen verschilt per locatie. De beheerder van de openbare laadpaal bepaald namelijk de opbouw en de kosten van het laadtarief. Er zijn drie factoren bepalen voor het tarief; het starttarief, kWh-tarief en/of een tijdtarief. Controleer in de app dus altijd goed de tarieven van de beschikbare laadpalen op de locatie waar je wilt gaan laden. 

Naast de kosten van het laadtarief betaal je servicekosten aan de leverancier van je laadpas. In het geval van Vandebron is dit dus maximaal €3,50 per maand (incl. BTW). Per laadsessie betaal je bij Vandebron dus geen extra kosten en kun je onbezorgd laden, zo vaak als je wilt. Je weet dus altijd precies wat je moet betalen voor het laden en zul je niet voor verrassingen komen te staan.

Vandebron Laadpas of sleutelhanger

Om te kunnen laden bij openbare laadpalen heb je een middel nodig om de paal te activeren. Het is namelijk niet mogelijk om de laadpaal simpelweg met je pinpas te activeren. Om het laden te starten wordt gebruik gemaakt van een ‘laadpas’. Dit lijkt een pinpas maar dan zonder zichtbare chip of magneetstrip. In de pas zit een rfid chip welke aan jouw account gekoppeld is, zo weet de laadpaal wie er wil gaan laden.

Bij Vandebron kun je kiezen voor een gratis traditionele pas maar je kunt ook kiezen voor een handige sleutelhanger. Je krijgt dan in plaats van een pas gratis een eenvoudige druppel-sleutelhanger waarin de chip verwerkt zit. Het voordeel hiervan is dat je de sleutelhanger aan je autosleutel kunt maken zodat je deze altijd bij je hebt.

Vandebron slim laden app

vandebron slim laden app logo

Voordat je het laden start met je nieuwe pas of sleutelhanger is het aan te raden om de slim laden app te installeren. Met deze handige app kun je alle beschikbare laadpalen vinden en gelijk het tarief van de laadpaal controleren. Je kunt eenvoudig op een kaart kijken naar de locatie waar jij wilt gaan laden. Op deze kaart kunt je ook nog eens uitgebreide filters toepassen wat het zoeken extra makkelijk maakt. Heb je een goede plek gevonden? Navigeer dan direct van uit de app naar de gevonden plek!

Naast het dagelijkse gebruik van de app voor het zoeken van laadpalen en het controleren van de tarieven kun je er nog meer mee. Je kunt van elke Vandebron laadpas die je bezit een volledig overzicht vinden in de app met daarin alle laadsessies. Zo kun je eenvoudig terug vinden waar, wanneer en hoe lang je hebt opgeladen en wat de kosten van die sessie zijn geweest.

vandebron slim laden app screenshots

Eindoordeel over de Vandebron laadpas

Vandebron is een leverancier welke naast duurzaamheid ook service en gemak hoog in het vaandel heeft staan. Dit zie je terug in de eigen laadpas en alles wat deze met zich mee brengt. Voor mensen die van zekerheid houden is dit zeker een goede pas voor het dagelijkse gebruik. Wanneer je namelijk bij een laadpaal staat waar €0,30/kWh aangegeven wordt zul je dit ook betalen en niet ineens €0,38/kWh plus service kosten.

Het feit dat de pas te gebruiken is bij elke openbare laadpaal in Nederland en een groot deel van Europa is ook erg fijn. Je weet ook hiervoor weer dat je niet voor verrassingen zult komen te staan dat je niet kunt laden terwijl je auto echt leeg is. Wil jij verzekerd zijn van zekerheid? Dan zou dit zeker een laadpas voor jou kunnen zijn!

De aanvraag en levering van de laadpas

Ben je geïnteresseerd geraakt in de Vandebron laadpas? Laat me je dan nog even vertellen hoe de aanvraag in zijn werk gaat. Je kunt de pas eenvoudig aanvragen via de website van Vandebron. Het enige wat je hoeft te doen is je gegevens in te vullen en aan te geven of je laadpas of sleutelhanger wilt. Allebei kan natuurlijk ook maar let wel op dat je dan dubbel betaald.

Na het invullen van je gegevens en het versturen van de aanvraag wordt deze direct in behandeling genomen. Doe je dit voor 15:00 (ma-vr) dan heb je jouw pas of sleutelhanger de volgende dag in huis en kun je na activatie direct gaan laden. Via onderstaande knop kom je direct op de juiste pagina om jouw Vandebron laadpas aan te vragen.

Vraag jouw Laadpas aan!

Bedankt voor het lezen van deze blog. Ik hoop dat je er wat aan hebt en houd de site in de gaten voor nieuwe waardevolle artikelen!