
Tegenwoordig is het bij iedere autodealer wel mogelijk. Het leasen van een auto is erg toegenomen in populariteit over de afgelopen jaren. Deze trend zal zich waarschijnlijk ook blijven voortzetten. Veel mensen zeggen dat dit de toekomst is als het gaat om autoverkoop. Het brengt ook vele voordelen met zich mee. Niet iedereen kan zich echter zomaar veroorloven om een auto te leasen. Met dit artikel wordt jou uitgelegd of jij, ook als je schulden hebt, gebruik kunt maken van private lease met bkr-registratie.
Inhoud:
Wat is leasen?
Het begrip leasen heb je vast wel eens voorbij horen komen. Het komt namelijk ook steeds vaker voor dat kopers van een bepaald product, hun product niet kopen maar leasen. Dit brengt voor zowel koper als verkoper voordelen met zich mee. Hierop zal ik later in dit artikel ingaan. Leasen is een vorm van financiering. Als koper ga jij een overeenkomst aan met de verkoper. Het bedrijf waarvan jij gaat leasen, zorgt voor de financiering van in dit geval een auto. Via lease geeft het bedrijf dan de auto aan jou in gebruik of eigendom. Iedere maand betaal jij dan een bedrag waardoor jij de auto kunt gebruiken, totdat het leasecontract afloopt. Je kunt dan besluiten om het contract eventueel te verlengen, of een nieuwe aan te gaan voor een andere auto.
Welke vormen van lease zijn er?
Er zijn verschillende manieren waarop jij een auto kan leasen. Hieronder zal ik deze manieren verder uitleggen.
Financial lease
De eerste optie die er is voor het leasen van een auto is financial lease. Bij deze vorm van leasen sluit je als het ware een lening af. De volledige aanschafwaarde van de auto wordt dan vergoed. Deze aanschafwaarde betaal jij dan in termijnen terug. Je bent wel de eigenaar van de auto, en je draagt dan ook het economische risico. Alle kosten voor onderhoud etc. komen ook nog voor eigen rekening. Daarom zijn er veel mensen die dan toch voor private lease kiezen.
Private lease
Een andere manier waarop jij een auto kunt leasen is door middel van private lease. Dit is een leasevorm waar op het moment veel gebruik van wordt gemaakt. Als je besluit via deze vorm een auto te leasen, betaal je maandelijks een bedrag aan het bedrijf waar je de auto vandaan hebt. Hier worden de meeste kosten mee gedekt. Dat wil zeggen dat jij in principe alleen nog maar hoeft te betalen voor de brandstof, eventuele verkeersboetes en het eigen risico wanneer je onverhoopt schade rijdt. De rest van de kosten zijn gedekt. Je kunt hierbij denken aan kosten zoals onderhoud, reparatie, verzekering en motorrijtuigenbelasting. Aan het eind van de afgesproken leaseperiode lever je de auto weer in. Dan wordt het aantal gereden kilometers verrekend en eventuele schades. Vaak is het zo bij het afsluiten van een leasecontract dat je een afspraak maakt over het aantal kilometers die je mag rijden per maand.
Lees hier alle voordelen van private lease!
Operational lease
De laatste vorm van leasen is operational lease. Dit is in principe hetzelfde als private lease maar dan voor de zakelijke markt. Economisch en juridisch zal de leasemaatschappij dan ook eigenaar blijven van de auto. Bij deze optie is het eigenlijk een soort van huren. Je kan er ook voor kiezen om een extra service te nemen, zoals onderhoud. Hierdoor zal het bedrag wat jij betaalt wel omhooggaan. Als de leaseperiode is afgelopen, lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij. Het kan ook zo zijn dat deze maatschappij jou de auto aanbiedt voor de marktwaarde die het op dat moment vertegenwoordigt. Bij de optie operationeel lease draagt de leasemaatschappij wel meer risico, waardoor jij dus waarschijnlijk een hoger bedrag zal moeten betalen.

Wat zijn de voordelen van een auto leasen?
Het grootste voordeel van het leasen van een auto is toch wel het gemak. Vooral bij private lease en operational lease is het fijn dat je bijna nergens meer voor hoeft te betalen naast het vaste maandbedrag. Heeft de auto een reparatie nodig, zoals bijvoorbeeld het vervangen van de remmen, zitten de kosten hiervoor dus al bij het maandbedrag in. Bijna alles is dus al voor jou geregeld, waardoor jij zorgeloos kunt rijden in je auto.
Ook is leasen vaak een voordeligere optie dan een zakelijke lening. Als jij een redelijk leasecontract afsluit, vallen jouw maandlasten vaak lager uit. Vaak is het ook zo dat je even moet puzzelen om erachter te komen wat je nou precies kwijt bent aan autokosten. Met private lease hoef jij dit niet te doen en heb je een goed overzicht van de kosten van je auto.
Wat heb je nodig om een auto te leasen?
Wanneer je een auto wilt leasen, zitten hier wel wat voorwaarden aan verbonden. De voorwaarden verschillen per leasevorm. Hieronder wordt weergegeven welke voorwaarden je tegen kunt komen als jij door middel van private lease een auto wilt leasen.
Een leasemaatschappij wil natuurlijk iedere maand geld zien. Daarom willen zij voordat ze met jou een leasecontract afsluiten, een inzicht hebben in jouw financiële situatie. Veel mensen maken zich hier zorgen over, omdat ze bang zijn dat ze niet door deze check heen zullen komen. Er zal bekeken worden of jij een vast contract hebt. Verder kunnen ze bijvoorbeeld kijken of jij een uitkering hebt.
Soms stelt een leasemaatschappij een minimuminkomen op die jij moet hebben om de auto te kunnen leasen. Een BKR-registratie kan ook reden zijn voor een leasemaatschappij om af te zien van een contract. Een BKR-check is vrijwel altijd onderdeel van de financiële controle. Dit doen ze zodat ze kunnen zien of jij nog lopende schulden hebt. Een BKR-registratie betekent niet per definitie dat je geen auto kunt leasen maar hierover straks meer.
De minimumleeftijd voor het afsluiten van een leasecontract is 18 jaar. Sommige leasemaatschappijen zullen deze leeftijd hoger hebben liggen. Soms gelden er voor jongeren ook nog extra aanvullende eisen.
Een aantal leasemaatschappijen kijkt ook naar het aantal schadevrije jaren. Het benodigde aantal jaren verschilt ook per maatschappij.

Met schulden een auto leasen?
Je hoeft je er niet voor te schamen wanneer jij ergens nog een schuld hebt lopen. Er zijn heel veel mensen die hiermee te maken hebben. Echter is voor veel van deze mensen het hebben van een auto wel essentieel. Voor hen is het dan de vraag of zij gebruik kunnen maken van private lease met bkr voor een nieuwe auto.
Een BKR-registratie is vaak de reden waarom een leasemaatschappij afziet van de lease. Zo’n registratie krijg jij als je iets op afbetaling koopt, of als je een lening afsluit. Veel leasemaatschappijen wegen dit dus mee. Echter is de ene leasemaatschappij wat strenger dan de andere, waardoor het kan verschillen hoe coulant de eisen zijn.
BKR-registratie; negatief of positief?
Het is bij een BKR-registratie belangrijk of deze registratie negatief of positief is. Als deze positief is, hoef jij je weinig zorgen te maken of de leasedeal door kan gaan. Je voldoet dan aan jouw betalingsverplichtingen. Dit schept vertrouwen bij de leasemaatschappij. Is jouw registratie negatief, dan is de kans groot dat je geen auto kan leasen. Dan heb jij te veel leningen of is er sprake van een betalingsachterstand. Echter is er ook dan wel een mogelijkheid voor het leasen van een auto.
Sommige maatschappijen kijken er namelijk niet naar of jij een BKR-registratie hebt. Ondanks dat dit eigenlijk wel zou moeten. Deze leasemaatschappijen proberen op die manier klanten te trekken. Ook met schulden kan je bij deze leasemaatschappijen dus een leasecontract afsluiten.
Het leasen met een negatieve BKR-registratie is dus mogelijk, maar het is wel geheel op jouw eigen risico. Bedenk je dus als een leasemaatschappij jouw aanvraag afwijst, het waarschijnlijk geen goed idee is om een auto te leasen, omdat jij al meerdere lopende schulden hebt. Zo werk jij jezelf alleen maar meer in de schulden. Let er ook op dat de leasemaatschappij waarschijnlijk wel naar andere financiële factoren gaat kijken, bijvoorbeeld naar jouw vaste inkomen.
Private lease met BKR?
Het simpele antwoord op de vraag of je in aanmerking komt voor private lease met bkr is dus: ja, dat kan. Met een positieve BKR-registratie kan dat sowieso. Met een negatieve BKR-registratie is het echter aan jou om goed na te denken of het wel verstandig is. Jij bent degene die inzichten heeft in jouw financiële situatie en dus weet of jij aan jouw betalingsverplichtingen kunt voldoen. Veel leasemaatschappijen zullen toch afzien van het leasecontract in het geval van een negatieve BKR-registratie.
Zeker zijn van een goede leasemaatschappij?
ls je op zoekt bent naar een goede maatschappij voor private lease dan kan ik je XLeasy zeker aanraden. Deze gereformeerde maatschappij biedt een goed product aan met goede voorwaarden. Lees hier alles over XLeasy en mijn ervaringen met deze aanbieder.
Bedankt voor het lezen van deze blog. Ik hoop dat je er wat aan hebt en houd de site in de gaten voor nieuwe waardevolle artikelen!