Menu Sluiten

Blog

Een nieuwe MG auto kopen of leasen? Lees hier alles over MG!

de nieuwe MG Marvel R gezien vanaf rechts achter en met een snoer verbonden aan een laadpaal

Elektrische auto’s zijn steeds meer te zien het dagelijkse straatbeeld. Dit komt doordat de infrastructuur en de actieradius van de auto’s steeds beter wordt. De eerste elektrische voertuigen waren vaak wat duurdere auto’s en daarom niet voor iedereen bereikbaar. Met de komst van de nieuwe modellen van MG auto is dit verleden tijd.

MG zorgt er voor dat met name elektrisch rijden beter betaalbaar wordt zonder dat dit ten koste gaat van luxe. Naast volledige elektrische auto’s heeft MG ook nog een zeer complete plug-in hybride auto in het programma. In dit artikel kom je alles te weten over het “nieuwe” MG en welke modellen er beschikbaar zijn en aankomen.

Het merk MG

In begin jaren 20 van de 19e eeuw is het merk MG ontstaan vanuit de Morris Garages van eigenaar William Morris. Na het ontwikkelen, bouwen en verkopen van diverse iconische Britse sportwagens kwam het merk in slechtere tijden. Na diverse pogingen om het merk nieuw leven in te blazen werd het merk in 1994 overgenomen door BMW als onderdeel van de Rover Group.

In het jaar 2000 deed BMW de Rover Group weer van de hand en kwam MG weer in Britse handen. Deze keer via de Phoenix Venture Group. Het merk ging hierna door het leven als de MG Rover Group tot in 2005 een faillissement werd aangevraagd.

Vanaf 2006 is het merk MG in Chinese handen gekomen en door een overname in 2007 eigendom werd van de Shanghai Automotive Industry Corporation. Tot op de dag van vandaag is MG in handen van SAIC Motor.

SAIC motor is de 7e autofabrikant ter wereld en was de eerste automobielgroep in China met een jaarlijkse verkoop van meer dan 7 miljoen exemplaren. De aangesloten autobedrijven van SAIC Motor zijn Morris Garages (MG), Roewe en Maxus, maar ook SAIC volkswagen, SAIC-GM en anderen.

Ontwikkeling van de MG auto

Alle nieuwe MG’s zijn opnieuw ontworpen met een elektrische aandrijving in gedachten en klaar voor de toekomst. Tijdens het ontwerpen en ontwikkelen heeft de Europese automobilist centraal gestaan. Hierdoor zijn alle modellen duurzame, slimme, functionele en betaalbare auto’s geworden. 

Het doel van MG is om zo veel mogelijk mensen te helpen om de overstap te maken naar een ‘elektrisch leven’.  Wanneer je kiest voor een nieuwe MG stap je in een auto welke goed is ontworpen, een technologisch geavanceerde en milieubewuste rijervaring geeft en die functioneel, veilig en betaalbaar is.

Het gehele proces van het design en ontwikkeling is een samenwerking van de designstudio’s in Shanghai en Londen.

Waar wordt de MG auto gemaakt?

Sinds 2016 worden alle nieuwe MG’s geproduceerd in verschillende fabrieken in China. Doordat de focus is gezet op elektrische auto’s is er in 2019 een nieuwe fabriek geopend in Ningde, Fujian provincie. Deze fabriek is ingericht op en gespecialiseerd in het produceren van elektrische auto’s. 

Naast de fabrieken in China heeft het merk ook nog een fabriek in Thailand waar een deel van de productie plaats vindt.

Beschikbare MG modellen

Voor de Europese markt zijn er op dit moment diverse modellen leverbaar of zullen op termijn leverbaar worden. Drie van de modellen zijn volledig elektrische voertuigen en er is een plug-in hybride beschikbaar. Afgelopen jaren is de populariteit van de SUV’s erg hard gestegen, hier is door MG dan ook zeker rekening mee gehouden door drie SUV’s voor de Europees markt beschikbaar te maken. Het vierde model dat leverbaar zal worden is een volledig elektrische stationwagen. We zullen de modellen nu even kort langs gaan.

MG ZS EV

De MG ZS EV is een moderne 100% elektrische SUV en ideaal voor het gezinsleven. Zowel op de eerste als op de tweede zitrij is er voldoende ruimte voor klein en groot. Verder heeft de kofferbak een inhoud van 448 liter waardoor er genoeg bagage mee kan tijdens de rit. 

Met zijn rijke standaard uitrusting is de ZS EV een zeer comfortabele en veilige auto. Wil je alle beschikbare luxe en hulpsystemen tot je beschikking hebben? Ook dit is mogelijk met het luxury pakket. De accu heeft een capaciteit van 44,5 kWh wat een WLTP actieradius geeft van maximaal 263 kilometer

MG EHS Plug-in Hybrid

Ben je nog niet helemaal zeker over een volledig elektrische auto? Dan heeft MG de EHS beschikbaar. De MG EHS is een plug-in hybride waarmee je volledig elektrisch kunt rijden maar ook de vrijheid hebt van een grote actieradius door het gemak van de vertrouwde fossiele brandstof.

Ook de EHS is een SUV met een moderne en sportieve look. In het ruime interieur vind je tal van innovatieve opties en ontbreekt er niets aan comfort. Wil je in alle stilte van het comfort genieten? Gemiddeld kun je met de EHS 52 kilometer volledig elektrisch rijden. Rijdt je echter in de hybride modus dan is een verbruik van 1,8/100km mogelijk.

Bagage meenemen is ook met dit model geen probleem, de kofferbak biedt net als de ZS ruimte voor 448 liter. Klap je echter de achterbank plat dan wordt dit 1375 liter.

MG Marvel R EV

Het nieuwe topmodel van MG is de volledige elektrische MG Marvel R. Dit model is volledig nieuw ontworpen en wordt door MG zelf als hun tweede generatie elektrische auto’s gezien. De auto is ontworpen voor mensen die design, luxe en prestaties waarderen. Het uiterlijk van de Marvel R lijkt dan ook helemaal niet op de ZS of de EHS

Dankzij het complete nieuwe ontwerp en het gebruik van de nieuwste technologieën in de Marvel R zijn niet alleen de prestaties toegenomen maar is ook de efficiëntie flink toegenomen. Op een volledige lading is het mogelijk om tot wel 402 kilometer WLTP bereik te realiseren.

Zoals gezegd wordt dit het topmodel van MG. Dit vind je ook zeker terug in het premium interieur, de gebruikte materialen en voorzieningen zorgen voor een zeer luxe uitstraling en gevoel. Midden in het dashboard trekt het 19,4 inch centrale display de volledige aandacht. Achter het stuur geen analoge tellers maar ook een volledig digitaal display van 12,3 inch.

MG5 EV

Het vierde model van MG voor de Europese markt is de MG5 Electric. Dit model is de eerste volledig elektrische stationwagen maar is nog wel in ontwikkeling. Desondanks is er al behoorlijk wat informatie over de MG5 beschikbaar wat veel goeds beloofd.

De nieuwe elektrische stationwagen is volledig gericht op het gezinsleven en goede bruikbaarheid. Om te beginnen is er de range, deze zal boven de 400 kilometer WLTP komen te liggen. Dit is een actieradius waar de meeste mensen meer dan genoeg hebben voor het dagelijkse leven. Is de reis toch langer dan 400 kilometer? Dan kun je met de DC snellaadfunctie de batterij in 30 minuten voor 80% opladen.

Een stationwagen wordt meestal gekozen voor de ruimte in de kofferbak, ook hiervan ontbreekt het niet bij de MG5. In de normale toestand met de achterbank opgeklapt heeft de kofferbak een inhoud van 578 liter. Heb je echter meer ruimte nodig dan kun je door de achterbank neer te klappen de inhoud vergroten tot 1400 liter!

Net als de andere modellen van MG zal ook dit model voorzien zijn van alle nieuwste veiligheidsfuncties en hulpsystemen. 

MG Brandstores

Ben je enthousiast geworden voor een MG auto? Dan wil je deze uiteraard het liefst in het echt zien, voelen en beleven. Dit kun je doen in een van de MG brandstores. Er zijn in Nederland op dit moment vier brandstores beschikbaar waar je de beschikbare modellen kunt beleven.

Je vindt de brandstores in:

  • Amsterdam, van Mossel MG
  • Rotterdam, van Mossel MG
  • Breda, van Mossel MG
  • Leidschendam, MG pop up store “Westfield Mall”

Wil je al gelijk een proefrit maken in een nieuwe MG dan kun je dit doen op een van de locaties van van Mossel. Een proefrit maken is in de pop up store niet mogelijk. Wanneer je wat verder van de MG brandstores vandaan woont wil je misschien niet dat hele stuk rijden voor een proefrit. Het is ook mogelijk om een proefrit aan huis in te plannen. Je kunt dit op de website van MG aanvragen.

Dealer onderhoud bij MG

Net als een normale personen auto die volledig op fossiele brandstof rijdt hebben de elektrische en plug-in hybride auto’s van MG ook onderhoud nodig. Voor het uitvoeren van het onderhoud is het aan te raden om dit door een officiële dealer te laten uitvoeren. Deze dealers zijn opgeleid voor het onderhouden van een MG auto en beschikken over het juiste gereedschap.

Voor de uitvoering van het onderhoud zijn er meerdere dealer bedrijven van van Mossel gevestigd over het hele land beschikbaar. In tegenstelling tot de brandstores is er dus altijd wel een locatie in je omgeving te vinden waar je jouw nieuwe MG kunt laten onderhouden.

Voor een actueel overzicht van de beschikbare locaties voor het uitvoeren van het onderhoud kun je terecht op de website van MG. Hier kun je jouw woonplaats ingegeven en je krijgt direct de dichtstbijzijnde locatie te zien.

Garantie op alle MG auto’s

Het laatste punt wat ik wil behandelen is zeker niet het minste belangrijke, namelijk de garantie. Een van de redenen om te kiezen voor een nieuwe auto is de zekerheid die je krijgt door de garantie. MG staat volledig achter hun modellen en de gebruikte techniek en geeft dan ook een zeer ruime garantie op de auto’s. 

Op de MG auto’s krijg je een garantietermijn van 7 jaar of 150.000 kilometer. Gaat er onverhoopt toch iets stuk binnen deze tijd of heeft jouw nieuwe MG een storing dan wordt dit onder garantie verholpen. Afhankelijk van het aantal kilometers wat je per jaar rijdt kun je dus gemiddeld 7 jaar zorgeloos rijden.

Bedankt voor het lezen van deze blog. Ik hoop dat je er wat aan hebt en houd de site in de gaten voor nieuwe waardevolle artikelen!