Menu Sluiten

Blog

Een Land Rover Defender camper huren voor het ultieme avontuur!

Land Rover Defender camper in een wijngaard met de euzie awn daktent uitgeklapt

Is kamperen helemaal jouw ding maar wil je wat meer avontuur? Heb je er al eens aan gedacht om off road te gaan en de wildernis op te zoeken? Kamperen in de vrije natuur en van de gebaande paden af gaan is voor veel mensen het ultieme gevoel van vrijheid en dit is voor jou nu ook mogelijk met een Land Rover Defender camper!

Met de Land Rover Defender camper van Landrover Dream Holiday kun jij het ultieme avontuur aangaan. Wanneer je een van de Defender campers huurt bij LDH ga je op pad met een compleet uitgeruste camper. Je gaat op pad met het allerbeste waardoor jij verzekert bent van succes! 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en kom alles te weten over deze fantastische ervaring!

Het ultieme avontuur

Voor veel mensen is het een grote droom om de wildernis in te trekken met een auto en een tent. Even weg van alle drukte en chaos van het dagelijkse leven in de stad. Afwijken van de gebaande paden en via mooie wegen uitkomen bij nog mooiere plekken. Om vervolgens op die mooie plekken je kamp op te zetten en te overnachten.

Dit soort avonturen begin je natuurlijk niet zomaar, je wilt hier goed voorbereid aan beginnen. Voor wat betreft de reis zelf en eventuele bestemmingen wil je je misschien laten leiden door het onbekende. Wat je wel geregeld wilt hebben is het juiste materiaal! Het gezegde goed gereedschap is het halve werk gaat hierbij namelijk ook op.

Een kampeer avontuur over off road paden de natuur in ga je uiteraard niet doen met een standaard camper. Je hebt hier een geschikte auto voor nodig met de juiste uitrusting zodat je ook op plekken zonder voorzieningen jezelf kunt redden. Welke auto is hier nu beter geschikt voor dan de oersterke en degelijke Land Rover Defender? Juist, geen een!

De Land Rover Defender

Een van de meeste bekende terreinauto’s is de Land Rover. De auto is uitermate geschikt voor in het terrein dankzij zijn permanente vierwielaandrijving. Zijn bekendheid heeft het model mede te danken aan zijn lange leven. Vanaf 1983 tot en met 2016 is de auto geproduceerd in meerdere type’s en heeft door de jaren heen ook wel wat updates gehad.

Vanaf 1990 heeft het model de naam Defender gekregen en is ook bij de meeste bekend onder deze naam. Tijdens het ontwerpen en (door)ontwikkelen van de auto is er rekening mee gehouden dat deze ingezet moet worden onder extreme omstandigheden. Om deze reden is de auto degelijk gebouwd en is gebruik gemaakt van sterkte materialen en onderdelen. Wanneer je op pad gaat met een Land Rover Defender hoef je je niet snel zorgen te maken dat je stil komt te staan met pech.

een witte land rover defender in een open vlakte op IJsland

De Defender zal je door zijn historie dan ook vaak tegenkomen in lijsten met iconische auto’s. Door zijn karakter en de beleving die je ervaart tijdens het rijden zal je avontuur in de natuur een extra dimensie krijgen! 

Lees hier een leuk verhaal over “het leven” van de Defender

Land Rover Defender als camper

Als je op zoek bent naar een camper voor in de natuur zul je misschien niet gelijk aan een Land Rover denken. Maar toch kun je bij LDH de perfecte Land Rover Defender camper huren voor jouw mooiste trip in de natuur. Om er voor te zorgen dat de reis perfect verloopt en je goed uitgerust op pad gaat is de camper voorzien van alle benodigdheden.

Daktent

Op het dak van de auto bevinden zich twee Eezi Awn daktenten welke je eenvoudig kunt uitklappen waarna je hier met twee personen per tent in kunt slapen. Om in de tenten te kunnen komen zijn deze voorzien van een kleine lader welke je eenvoudig uitklapt.

Naast dat de tent en het frame gemaakt zijn van hoogwaardige materialen is er ook aan comfort en gemak gedacht. Zo zitten er in de tent ingebouwde ventilatie openingen en zijn de openingen voorzien van insectenhorren. Uiteraard zijn de tenten ook voorzien van goede dikke schuimmatrassen waarop je heerlijk kunt slapen.

een eezi awn daktent op een land rover in de wildernis van afrika

Luifel

Aan beschutting voor overdag is ook gedacht. Met de 270 graden luifel kun je zorgen voor een heerlijke plek in de schaduw. Onder de luifel zal het heerlijk koel blijven doordat de luifel aan de bovenzijde is bekleed met een zilveren coating om de warmte te reflecteren.

Complete outdoor uitrusting

Om het avontuur compleet te maken mag de rest van de outdoor uitrusting natuurlijk niet ontbreken! De camper is dan ook voorzien van alles wat je nodig hebt om volledig zelfstandig in de natuur te verblijven. Je vindt onder andere de onderstaande uitrusting in de camper:

 • Quick Pitch buitenkeuken (compleet uitgerust)
 • Tafel en stoelen
 • Hangmat
 • BBQ
 • Mobiel toilet
 • 2 pits gasstel
 • Koelkast met vriezer

Vrij kamperen in Europa

Een echt avontuur in de wildernis is natuurlijk niet op een normale camping staan tussen de caravans met je off road camper. Wanneer je met de Land Rover Defender camper op pad gaat wil je het liefst zelfvoorzienend in de natuur verblijven. Echter is volledig wild kamperen in de meeste landen in Europa verboden, ook in Nederland. Landen waar echt wild kamperen nog is toegestaan zijn onder andere; Schotland, Zweden en Noorwegen.

Toch is het mogelijk om ook in Nederland op manieren te kamperen die zeer dicht bij wild kamperen in de buurt komen. Sommige van deze mogelijkheden liggen voor de hand en zijn eenvoudig, andere vergen wat meer lef en zou je misschien niet aan gedacht hebben.

#1 Kamperen op een paalkampeerplaats

Verspreid over Nederland vind je op dit moment nog zo’n 30 paalkampeerplaatsen. Dit zijn plaatsen in het bos waar je een paal vindt met daarop de geldende regels voor die plek. Afhankelijk van de kampeerplek waar je bent kunnen er voorzieningen zijn zoals een waterpomp, picknicktafel en soms zelf een hut. In Nederland zijn de meeste plekken van Staatsbosbeheer.

Deze manier van kamperen komt het dichts bij het echte wild kamperen maar de plaatsen zullen vrijwel niet bereikbaar zijn met de Land Rover.

een tent naast een land rover op een open grasvlakte

#2 Natuurkampeerterrein

Dat avontuurlijk kamperen niet op een camping kan is ook weer niet helemaal waar. Er zijn namelijk natuurcampings waar je toch wel het gevoel van wildkamperen kunt krijgen. Doordat het terrein groot is opgezet in of langs een bos en er vrijwel geen voorzieningen zijn voelt het niet als een camping.

#3 Met toestemming op privé terrein kamperen

Een andere mogelijkheid is om gewoon bij iemand aan te bellen en te vragen of je op hun terrein mag kamperen. Op het platteland kun je genoeg plekken tegenkomen waar je mooi kunt kamperen in de wildernis. Neem bijvoorbeeld een weiland aan een bosrand, als je de eigenaar van dit weiland kun vinden en toestemming krijgt om je kamp op te zetten mag dit wel. Dit vergt wel wat lef om de eigenaar van het terrein op te zoeken en de vraag te stellen.

#4 Campercontact

Tegenwoordig bestaan er ook tal van apps waarin je mooie kampeerplekken kunt vinden. Een van deze apps is Campercontact. De naam doet het misschien niet vermoeden maar toch kun je hier ook veel mooie plekken vinden in de natuur. Naast foto’s van de kampeerplaats kun je in de app ook reviews van de plek vinden.

Green laning

Je hebt off road en je hebt off road, wat de meeste mensen off road vinden is voor sommige mensen pas het begin. Met de campers van LDH is het toegestaan om van de gebaande paden af te gaan maar echt off road rijden is niet toegestaan. Green laning is een andere term voor het rijden op de ongebaande paden. Je rijdt wel over onverharde wegen zoals bospaadjes, zandpaden of vervallen wegen in afgelegen gebieden. Waar je niet mag rijden zijn off road parcours die speciaal zijn aangelegd voor de sport.

Alles over Green Laning

Goed op pad garantie

Om er voor te zorgen dat jij een unieke ervaring zult hebben met de Land Rover camper bied LDH je de goed op pad garantie. Zoals je hebt kunnen lezen ga je op pad met goed materiaal. Doordat alle spullen en de inventaris voor elke reis compleet wordt gecontroleerd en nagelopen door het team van LDH heb jij hier geen omkijken naar. Omdat alle zaken goed geregeld zijn krijg je de volgende vijf garanties:

 • Gegarandeerd een ontzorgde vakantie met de Inspiratie & Roadbooks
 • Garantie op authentieke en goed onderhouden Land Rovers
 • Garantie op 24/7 pechhulp in Europa
 • Gegarandeerd een complete outdoor uitrusting van topkwaliteit
 • Gegarandeerd relaxt op pad in jullie Land Rover

Klaar voor het avontuur?

Ben je op zoek naar een speciale vakantie, ga je graag kamperen en ben je gek op de natuur? Dan is een reis met een van de Land Rovers zeer waarschijnlijk iets voor jou! Een ding is in ieder geval zeker, je kunt op plekken komen waar je met een normale camper niet kunt komen. Of je nu een weekend, een midweek of een volledige week op pad wil, alles is mogelijk.

Dus of je nu al helemaal klaar bent om het avontuur aan te gaan met een Land Rover Defender camper of juist nieuwsgierig geworden bent en meer wilt weten, kijk zeker eens op de website van Landrover Dream Holiday!

Bedankt voor het lezen van deze blog. Ik hoop dat je er wat aan hebt en houd de site in de gaten voor nieuwe waardevolle artikelen!