Menu Sluiten

Blog

Met deze kentekencheck kom je alles te weten over een auto!

kentekens aan een boom voor een ketekencheck

Ben je op zoek naar een goede en betrouwbare kentekencheck? Wat de reden ook is om de gegevens van een kenteken op te vragen er zijn diverse mogelijkheden. Het opvragen van kenteken gegevens kan op meerdere plaatsen waarbij elke plek zijn eigen informatie levert.

Een van deze plaatsten is kentekencheck.nl, hier kun je terecht voor een zeer uitgebreid rapport. Wat de reden ook is om een de gegevens van een kenteken op te vragen vrijwel alle informatie over de betreffende auto vindt je in het rapport. In dit artikel kom je te weten welke gegevens je kunt vinden in het rapport van kentekencheck.nl.

Gratis kentekencheck

Er zijn veel plekken om gratis de gegevens van een kenteken op te vragen. Een van die plekken is kentekencheck.nl. Na deze check heb je de beschikking over de basis gegevens van een voertuig. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de afmetingen en het gewicht van het voertuig en de vervaldatum van de APK keuring. Alle gegevens die in het openbare register van de rdw beschikbaar zijn komen terug in de gratis check.

Toch zijn er een aantal voordelen om ook de gratis check van een kenteken te doen op kentekencheck.nl. Alle gegevens van de check worden bijvoorbeeld overzichtelijk weergegeven op 1 pagina in een logische opbouwende volgorde. Naast alle openbare gegevens uit het rdw register heb je door deze gratis check de beschikking over de volgende gegevens:

 • Prestaties van de auto
 • Optisch energielabel
 • Internetgeschiedenis (vermelding op bv. marktplaats.nl)
 • APK resultaten van de afgelopen keuringen
 • Aanwezigheid van een SCM alarm certificaat
 • Extra technische informatie (onderstel, vloeistoffen, bandenmaten, etc.)
 • Kosten van de wegenbelasting
 • Indicatie van alle maandelijkse kosten

Al met al krijg je bij de gratis kentekencheck dus al behoorlijk wat informatie over het voertuig wat bij het gecontroleerde kenteken hoort. Echter is de reden om een kentekencheck uit te voeren vaak de aankoop van een tweedehands auto. Voordat je tot de koop van de auto over gaat wil je uiteraard zo veel mogelijk van de auto weten. Kentekencheck.nl biedt je de mogelijkheid om een uitgebreide controle van het kenteken uit te voeren en zo achter veel meer gegevens van de auto te komen. Lees vooral verder om er achter te komen welke gegevens je tot je beschikking hebt na de uitgebreide check.

Schade check

Je hebt dus een mooie occasion op het oog waar je helemaal weg van bent. Misschien ben je al wel bij de auto gaan kijken of heb je zelfs een proefrit gemaakt. Het is dan ook fijn om wat meer over het verleden van de auto te weten te komen. Heeft de auto bijvoorbeeld schade gehad in het verleden? En is dit dan een kleine schade geweest of is de auto (bijna) total loss geweest?

schade aan de koplamp, bumper en motorkap linksvoor van een audi

Een verleden met schade hoeft niet perse een probleem te zijn, als de schade maar correct gerepareerd is. In sommige gevallen is de verkoper van de auto bekend met het verleden van de auto en eventuele schades maar soms ook niet. In dit geval zou je bij kentekencheck.nl een uitgebreid rapport kunnen opvragen met daarin het schade verleden van de auto.

Wanneer je er voor kiest om een schaderapport op te vragen krijg je de volgende gegevens te zien indien er schade aan de auto is geweest:

 • Schadebedrag
 • Positie van de schade
 • Datum van de schademelding
 • Kilometerstand bij de schademelding

Om het schaderapport op te maken wordt er een database gecontroleerd waarin meer dan 40 miljoen schademeldingen geregistreerd staan. In het rapport wordt in ieder geval een schematische tekening van een auto getoond waarop de positie van de schade wordt aangegeven. Bestond de schade alleen uit lakschade dan wordt de schade met oranje aangegeven. Is er echter een ernstige schade geweest dan zal de positie van de schade rood gekleurd zijn.

In sommige gevallen zijn er ook foto’s van de schade beschikbaar, deze foto’s zullen dan ook in het rapport getoond worden. Het volledige rapport kun je downloaden als een PDF bestand en kun je indien gewenst uitprinten om mee te nemen naar de verkoper van de auto.

Kilometerstand check

Een ander belangrijk punt om te controleren bij een auto is de kilometerstand. De kilometerstand van een auto is namelijk erg bepalend voor de waarde van de auto. Naast de waarde is ook het onderhoud en de technische staat van de auto afhankelijk van de kilometerstand. Je wilt dus geen auto waar met de kilometerstand is geknoeid.

Tegenwoordig wordt het door meerdere controle momenten wel lastiger gemaakt om te frauderen met de kilometerstand maar het is nog steeds mogelijk. Het controleren van de kilometerstand is daarom ook een onderdeel van het uitgebreide rapport wat je kunt opvragen via kentekencheck.nl. Via een samenwerking met de NAP en RDW worden de geregistreerde tellerstanden opgevraagd en aangevuld met gegevens uit het schade register en gegevens van bijvoorbeeld marktplaats indien deze bekend zijn.

kilometerteller van een auto met de afgelegde kilometers

Door er zeker van te zijn dat de tellerstand van de auto in orde is kun je jezelf een hoop problemen in de toekomst besparen.

Eigenaren check

Wanneer je een occasion wilt kopen zul je misschien willen weten hoeveel eigenaren de auto heeft gehad. Het aantal eigenaren kan je namelijk iets vertellen over het verleden en staat van de auto. Gemiddeld heeft een autobezitter in Nederland zijn auto 5 jaar. Afhankelijk van de leeftijd van de auto zou je kunnen uitrekenen wat een “normaal” aantal eigenaren zou zijn. 

Heeft de auto waar je naar kijkt aanzienlijk meer eigenaren gehad dan het gemiddelde? Het zou kunnen zijn dat er iets met de auto aan de hand is. Als een auto in korte tijd veel onkosten met zich mee brengt kan dit een reden zijn voor mensen om de auto na korte tijd weer te verkopen. Maar het kan natuurlijk ook toeval zijn dat een auto in korte tijd veel eigenaren heeft gehad.

Om er achter te komen hoeveel eigenaren een auto heeft gehad en hoe lang deze eigenaren de auto in bezit hebben gehad kun je een eigenaren check uitvoeren op kentekencheck.nl. Na het invoeren van het kenteken van de auto welke je wilt controleren krijg je een eigenaren rapport te zien met de volgende gegevens:

 • Het aantal eigenaren
 • De periode dat het voertuig op naam heeft gestaan
 • Type eigenaar: Particulier, bedrijf of leasemaatschappij
 • Het aantal dagen dat de auto in bezit is geweest

De gegevens voor het eigenaren rapport komen uit het kenteken register van de RDW en worden overzichtelijk samengevat. In verband met de privacy wetgeving bevat het rapport geen persoons- of bedrijfsgegevens. Het is dus niet mogelijk om via de eigenaren check de huidige eigenaar van een specifieke auto te achterhalen.

man in nette kleding voor een range rover

Dagwaarde auto

Zijn alle voorgaande controles in orde en naar wens? Dan wil je als laatste nog de prijs controleren want te veel betalen wil niemand. Via de dagwaarde calculator op kentekencheck.nl krijg je de beschikking over diverse prijzen die gebaseerd zijn op de bekende gegevens van de auto. In het dagwaarde rapport vind je de volgende prijzen:

 • Dagwaarde
 • Handelswaarde
 • Actuele internet prijzen
 • Inruilwaarde

Heeft de auto eerder op internet te koop gestaan? In het rapport zijn dan ook de prijzen te zien waarvoor de auto in het verleden is aangeboden. Naast het kopen van een andere auto kan het ook handig zijn om de waarde van je huidige auto te weten. Door het opvragen van de dagwaarde van je huidige auto kun je beter bepalen of je een goede inruilprijs krijgt of voor welke prijs je de auto zelf kunt verkopen.

Tot slot

Alle checks bij elkaar zorgen voor een zeer uitgebreid rapport over het kenteken wat je hebt ingevoerd voor de controle. Wil je dus alles weten over een bepaalde auto omdat je deze bijvoorbeeld wilt kopen? Zorg dan dat je goed voorbereid de onderhandelingen in gaat met zo veel mogelijk informatie. Door de juiste informatie over de auto te weten kun je jezelf een hoop ellende en euro’s besparen!

Ben je op dit moment al op zoek naar alle informatie over een auto? Via onderstaande knop kom je direct op de website van kentekencheck.nl waar je eenvoudig het kenteken invult om de controle te starten!

Tenaamstellingscode kwijt?

Ben jij of de verkoper van de auto die jij wilt kopen de tenaamstellingscode kwijt? Geen zorgen!

Een extra service die je kunt vinden op kentekencheck.nl is het aanvragen van een nieuwe tenaamstellingscode. 

Om het kenteken van een auto te kunnen overschrijven heb je een complete tenaamstellingscode nodig. Deze code wordt eenmalig afgegeven na het overschrijven van een kenteken. Het komt regelmatig voor dat deze code kwijt raakt en er een nieuwe aangevraagd moet worden. Heb jij een nieuwe code nodig? Om eenvoudig een nieuwe code aan te vragen via kentekencheck.nl kijk dan HIER!

Bedankt voor het lezen van deze blog. Ik hoop dat je er wat aan hebt en houd de site in de gaten voor nieuwe waardevolle artikelen!