Menu Sluiten

Wat is de twee emmer methode?

Je hebt de twee emmer methode vast wel eens ergens voorbij zien komen maar weet je ook wat hiermee bedoeld wordt?

In dit kennisbank artikel vind je een korte uitleg over wat de 2-emmer methode is en wat hier bij komt kijken.

1 Emmer

De meeste mensen zullen hun auto wassen met 1 emmer. Deze emmer wordt gebruikt voor het uitspoelen van de spons of washandschoen. Tijdens het wassen van de auto komt het vuil van je auto in de spons of washandschoen terecht. Door het uitspoelen in die ene emmer zal het schone water met shampoo snel vervuilen. Hierdoor zal je dus ook snel niet meer goed kunnen uitspoelen waardoor je spons of handschoen snel vervuild raakt. Het grote nadeel hiervan is dat je het risico op het maken van krassen aanzienlijk vergroot door het vuil wat blijft hangen.

Om dit risico te verkleinen kun je gebruik maken van een emmer met Grit Guard. Dit is een rooster wat je in de emmer zet waardoor het vuil naar de bodem zakt daar blijft. Nog beter is om twee emmers met Grit Guard te gebruiken. 

2 Emmers

De eerste emmer vul je zoals gewoonlijk met lauw water en shampoo. In de andere emmer doe je alleen lauw water. Je hebt nu een was emmer (met shampoo) en een spoel emmer (zonder shampoo).

Als eerste stap van het wassen dompel je de spons of handschoen in de was emmer. Zorg je dat deze goed nat wordt om de auto te wassen. Wanneer het tijd is om de spons of handschoen te spoelen doe je dit in de spoel emmer. Zorg dat je al het vuil goed los maakt zodat dit in de spoel emmer blijft. Laat hem goed uitdruppelen boven de spoel emmer voordat je de schone spons of handschoen weer in de was emmer dompelt voor schoon water met shampoo. Herhaal deze stappen geregeld tijdens het hele wasproces.

Je weet nu wat er bedoeld wordt met de 2 emmer methode en kun je deze gebruiken tijdens het auto wassen. Lees ook de andere artikelen in de kennisbank voor een korte uitleg over de onderwerpen.