Menu Sluiten

Wat is de BOVAG?

Je hebt de term BOVAG vast wel eens ergens gezien en vraagt je af wat dit is. De BOVAG is een organisatie waarbij bedrijven zijn aangesloten die werkzaam zijn in de mobiliteit sector. Voor de bedrijven is de BOVAG een platform waar zij o.a. kennis kunnen delen, innovaties kunnen volgen en op de hoogte worden gehouden van nieuws. Voor consumenten is de BOVAG een keurmerk waaraan diverse garanties en zekerheden gekoppeld zijn.

Aangesloten bedrijven

De bedrijven die zich hebben aangesloten bij de BOVAG zijn niet alleen autobedrijven. Alle bedrijven die iets met mobiliteit doen kunnen zich aansluiten. Je kunt hierbij denken aan bedrijven die zich bezig houden met o.a. motorfietsen, auto onderdelen, caravans, bedrijfswagens, vrachtwagens, aanhangers en autoverhuur.

Toegelaten bedrijven

Om toegelaten te worden tot de BOVAG moeten bedrijven aan diverse eisen voldoen. Eisen waaraan bedrijven moeten voldoen hebben te maken met kwaliteit en integriteit. De reden dat de bedrijven aan deze eisen moeten voldoen is om er voor te zorgen dat er alleen betrouwbare bedrijven zijn aangesloten.

Voordelen voor bedrijven

De redenen voor bedrijven om zich bij de BOVAG aan te sluiten kunnen zeer divers zijn. Je kunt hierbij denken aan het vergroten van het vertrouwen van klanten. Een andere reden is om eenvoudiger aan kennis te komen via de BOVAG of aangesloten leden. Inkoop voordelen zijn ook een reden voor bedrijven om zich aan te sluiten bij de BOVAG.

Doordat er veel leden aangesloten zijn is er de mogelijkheid om collectief zaken in te kopen waardoor de prijs beter wordt. Dit natuurlijk een zeer groot voordeel voor een bedrijf.

Voordelen voor consumenten

Voor consumenten zijn er ook een aantal voordelen om voor een bedrijf te kiezen die bij de BOVAG is aangesloten. Zoals je hebt kunnen lezen moeten de aangesloten bedrijven aan diverse eisen voldoen. Hierdoor weet je als consument dus dat je zaken doet met een bedrijf die zich aan regels moet houden.

Een ander voordeel voor consumenten is de BOVAG garantie op occasions. Vanuit de BOVAG zijn er een aantal garanties opgesteld voor consumenten die er voor zorgen dat je als consument terug kunt vallen op bepaalde rechten. Je kunt hierbij denken aan 3 maanden garantie op verborgen gebreken wanneer je een occasion koopt. Een andere garantie is de BOVAG garantie op reparatie en onderhoud.

Kort samengevat is de BOVAG dus een organisatie die zich inzet voor zowel de aangesloten bedrijven als voor de consumenten. Het doel waar zij zich voor inzetten is kwaliteit, eenheid, openheid en eerlijkheid.

Lees ook de andere artikelen in de kennisbank voor korte uitleg over de onderwerpen.