Menu Sluiten

Blog

Waar kun je een groene sticker voor Duitsland kopen?

milieusticker Duitsland kopen, een groene milieusticker voor duitsland

Je gaat met de auto naar Duitsland en bent er achter gekomen dat je een groene sticker voor Duitsland nodig hebt. Waar kun je het beste een groene sticker voor Duitsland kopen? Er zijn diverse punten waar je een milieu sticker kunt kopen en allemaal met hun eigen prijzen en voorwaarden.

In deze blog gaan we kijken naar de aanbieder milieusticker.shop en wat de voordelen van deze aanbieder zijn. Er zijn een aantal voordelen om bij deze aanbieder de milieusticker voor Duitsland te kopen. Deze voordelen zullen we uitgebreid met je delen.

Milieusticker, Umweltsticker of groene sticker Duitsland?

Milieusticker, umweltsticker of groene sticker? Allemaal andere benamingen voor hetzelfde product. Om te zorgen voor een betere luchtkwaliteit heeft Duitsland er voor gekozen om in een aantal steden een milieu zone in te stellen. Gevolg van deze zones is dat de personenauto’s aan bepaalde milieu normen moeten voldoen om in de stad te mogen rijden.

Is je auto niet voorzien van een milieusticker en rijdt je toch in een van de steden waar een umwelt zone geldt? Je riskeert dan een boete van €80,- voor het niet voldoen aan de milieuregels. Deze regels gelden voor alle auto’s in de stad ongeacht uit welk land ze komen, dus ook voor toeristen.

smog boven een stad door slechte luchtkwaliteit

De stickers zijn verdeeld in 3 kleuren: rood, geel en groen. Op deze stickers staan de nummers 2, 3 en 4. Tijdens het bedenken en ontwikkelen van de stickers stonden deze getallen voor euro-norm van de milieu eisen waaraan het voertuig voldeed. De cijfers op stickers komen vandaag de dag niet meer overeen. Het kan nu voorkomen dat je een groene sticker met het cijfer 4 ontvangt terwijl je auto voldoet aan de euro-6 norm.

In het overgrote deel van de zones is er minimaal een groene sticker vereist. Enkele zones kun je nog betreden met een gele sticker. Om deze reden zal een rode sticker niet meer uitgegeven worden. Een gele sticker wordt nog wel uitgegeven maar daar heb je eigenlijk niet veel aan gezien de zone waar deze nog toegestaan is.

Waar is de sticker nodig?

Zoals gezegd gelden de umweltzones in meerdere steden in Duitsland. De sticker is dan ook alleen nodig om in deze steden te rijden, buiten de stad is geen sticker nodig. Volg je een snelweg die door een umweltzone loopt dan is de sticker ook niet verplicht. Wanneer je op doorreis bent door Duitsland en alleen op de snelweg blijft zul je geen sticker nodig hebben. Ben je echter van plan om tijdens de doorreis te stoppen voor een bezoek aan een Duitse stad controleer dan of er een umweltzone geldt in de stad van je keuze.

De zones waar een sticker voor nodig is worden regelmatig aangepast. Een actueel overzicht van steden waar een umweltzone van kracht is kun je HIER vinden. 

Krijgt mijn auto een milieusticker?

Nu vraag je jezelf misschien af of jouw auto een milieusticker krijgt en welke deze dan krijgt. Wees gerust, de meeste auto’s krijgen nog steeds een groene sticker. Uitzondering hierop zijn oudere dieselauto’s met euro-norm 2 en 3. De euro-2 norm auto’s moeten voorzien zijn van een achteraf opgebouwd roetfilter, deze zullen een gele sticker krijgen.

Personenauto’s die rijden op benzine of gas en gebouwd zijn na 1 Januari 1993 krijgen een groene sticker. Houdt er echter wel rekening mee dat dit algemene richtlijnen zijn en het voor jouw specifieke auto iets kan afwijken.

Wil je zeker weten dat jouw auto een groene sticker krijgt? Neem dan een kijkje op de site van milieusticker.shop. Op de bestelpagina kun je het kenteken van jouw auto ingeven. Aan de hand van de gegevens van het kenteken wordt er gekeken of de auto in aanmerking komt voor een sticker. Uit deze controle kunnen een aantal conclusies komen, we hebben ze hier onder voor je opgesomd:

  • Directe goedkeuring: Je kunt doorgaan met bestellen, jouw auto krijgt direct een groene milieusticker
  • Waarschijnlijke goedkeuring: Ook bij deze melding kun je doorgaan met bestellen, mocht jouw auto toch niet voldoen aan de eisen voor een sticker dan krijg je automatisch je geld terug
  • Waarschijnlijk niet mogelijk: Het is niet zeker of jouw auto voldoet aan de eisen voor een sticker, neem contact met ons op om te overleggen
  • Niet mogelijk: Het is vrijwel zeker dat je auto niet voldoet aan de eisen voor een sticker, je kunt contact met ons opnemen om te overleggen

Ben je dus benieuwd of jouw auto voldoet aan de eisen? Vul op de site van milieusticker.shop eenvoudig jouw kenteken in en krijg in de meeste gevallen gelijk antwoord.

Duitse mercedes-benz politie auto in een straat voorzien van straatverlichting

Milieusticker.shop

De aanbieder waar we in deze blog naar kijken is Milieusticker.shop. Het bedrijf hierachter is het in Benthuizen gevestigde VDS Auto Export Services. VDS is een bedrijf met jarenlange ervaring in het im- en exporteren van voertuigen. Door deze ervaring weet VDS precies wat er speelt en waar rekening mee gehouden moet worden. 

Gezien de import en export van en naar Duitsland geen uitzondering is en hier ook nauwe contacten zijn was het aanbieden van de milieustickers geen gek idee. 

Milieusticker.shop is dus niet zo maar een aanbieder van stickers maar hier gaat een veelzijdige automotive onderneming achter schuil. Heb je vragen over de milieusticker of iets wat hier mee te maken heeft en staat het antwoord op je vraag niet op de website? Aarzel dan niet om direct contact met ze op te nemen, je vraag zal met alle plezier beantwoord worden.

Kosten van de groene sticker voor Duitsland

Het bestellen van een groene sticker voor Duitsland kost natuurlijk geld en de prijzen kunnen nog al variëren per aanbieder. Een milieusticker bij milieusticker.shop kost je €12,50 inclusief btw

Wil je de prijs van een sticker eerlijk vergelijken kijk dan goed naar de leveringsvoorwaarden en andere extra service die geboden wordt. Heb je de sticker bijvoorbeeld snel nodig? Het is bij milieusticker.shop mogelijk om de sticker direct aan de balie te bestellen en mee te nemen. Controleer vooraf wel eerst of jou auto voldoet aan de eisen voor een sticker, of bel even van te voren.

Zoals gezegd is een boete voor het niet hebben van een milieusticker €80,-. Eenmalig een boete ontvangen staat dus gelijk aan ongeveer 6 milieustickers.

Vervanging bij ruitschade

Verschillende aanbieders en verschillende service dus? Bij deze aanbieder kun je kiezen voor een extra service.  Een extra service waar je voor kunt kiezen bij milieusticker.shop is een nieuwe sticker voor €1,25 bij ruitschade of ruitvervanging.

gebroken autoruit met veel barsten en losse stukken glas

Omdat ruitschade al vervelend genoeg is wordt er dus de mogelijk geboden om tegen een zeer gereduceerd tarief een nieuwe sticker te bestellen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de de optie te kiezen tijdens het bestellen van de sticker. De optie is geldig voor 60 maanden na aanschaf van de sticker.

Verzending

Wanneer je de sticker op tijd besteld en deze niet direct nodig hebt zal deze verzonden worden via PostNL. Het verzenden van de sticker is gratis. De gratis verzending van de sticker gebeurd dan in een envelop met frankering. Het is bij deze verzending niet mogelijk om te controleren waar de zending is.

Wil je wel kunnen controleren waar je bestelling is dan kun je kiezen voor verzending via een brievenbuspakje. Deze manier van verzenden kost je €4,25 en je krijgt dan een Track & Trace code waarmee je kunt controleren waar je pakket is.

Heb je je nieuwe milieusticker op een werkdag besteld en betaald voor 17:00 uur dan zal je sticker dezelfde nog worden aangeboden bij PostNL. Afhankelijk van de levertijd van PostNL zul je de sticker dan binnen 48 uur in huis hebben. Voordeel van beide verzendmethode is dat je er niet voor thuis hoef te blijven, kwestie van bestellen en hij valt vanzelf op de deurmat.

Zijn er toch nog onduidelijkheden of heb je het antwoord op je vraag niet gevonden kijk dan HIER voor de veelgestelde vragen.

Ben je wel overtuigd van milieusticker.shop klik dan op de knop hieronder om direct naar de bestelpagina te gaan om jouw groene sticker voor Duitsland te kopen! 

Duitse milieusticker nodig?

Bedankt voor het lezen van deze blog! Ik hoop dat je er wat aan hebt en houd de site in de gaten voor nieuwe waardevolle artikelen!