Menu Sluiten

Blog

Het gemak van autoreiniging op locatie!

autoreiniging op locatie met een hogedrukreiniger door een jonge man

Als autoliefhebber wil je waarschijnlijk dat je auto regelmatig een goede schoonmaakbeurt krijgt. Toch kan het voor vele van ons soms wel eens lastig zijn om hier de tijd voor te vinden. Of misschien is het wel helemaal niet jouw ding om je auto zelf goed schoon te maken. Natuurlijk kun je even snel door de wasstraat. Maar dit is niet altijd even goed voor je lak en maakt de auto ook niet overal goed schoon.

De oplossing kan zijn om je auto naar een professioneel bedrijf te brengen waar je auto grondig en goed gereinigd wordt. Maar ook dit zul je in je agenda moeten plannen om de auto naar het bedrijf te brengen. Hoe handig zou het zijn als je auto gereinigd wordt op de locatie waar jij dat wilt en wanneer het jou uit komt? Steeds meer bedrijven bieden hun service aan voor autoreiniging op locatie. Wat er precies wordt bedoeld met autoreiniging op locatie en wat mijn ervaring hiermee is lees je in deze blog!

Wat is autoreiniging op locatie?

Autoreiniging op locatie is het laten schoonmaken van je auto op een plek waar jij dat wilt. Dit kan voor de deur van je eigen huis maar bijvoorbeeld ook op de parkeerplaats van je werk. Door het gebruik van speciale apparatuur zijn de bedrijven locatie onafhankelijk. Hierdoor kunnen zij de service verlenen op elke gewenste plek.

In tegenstelling tot een normale wasstraat is het bij het reinigen van de auto op locatie ook mogelijk om de binnenkant van je auto schoon te laten maken. In de meeste gevallen is dit vaak zelfs onderdeel van het pakket en staat jouw auto er na de behandeling weer bij als nieuw. Het gaat dus niet alleen om de buitenkant zoals in de meeste normale wasstraten maar om de complete auto. Vaak kun je een keuze maken uit verschillende pakketten waarbij verschillende delen van de auto worden gereinigd.

De voordelen voor jou

Buiten het feit dat je auto er na een behandeling weer helemaal bij staat als nieuw heb je misschien al een ander voordeel gezien. Hieronder heb ik een opsommingen gemaakt van voordelen ten opzichte van een normale wasstraat of een professionele car cleaner op een vaste locatie. 

  • Het maakt niet uit waar je bent, als je er maar lang genoeg bent
  • Geen gedoe met het wegbrengen en ophalen van de auto en eventueel een vervangende auto
  • Je kunt zien hoe het werk wordt uitgevoerd
  • Het reinigen kun je samen met andere afspraken inplannen

Hoe wordt de auto op locatie gereinigd?

Je hebt nu kunnen lezen wat het reinigen van een auto op locatie is en wat enkele voordelen zijn. Nu wil ik je graag kort vertellen hoe de auto in de meeste gevallen op locatie wordt schoongemaakt. 

Normaal gesproken wordt een auto meestal gewassen met water een hogedrukreiniger. Zoals je je misschien kunt voorstellen zou dit een behoorlijke beperking zijn voor de mogelijkheden wanneer je de auto op locatie wilt gaan reinigen. Tijdens het schoonmaken van een auto met een hogedrukreiniger en water gaan er namelijk behoorlijk wat liters doorheen. Om deze reden wordt er dan ook vaak gekozen voor een stoomreiniger voor het reinigen op locatie. Hiervoor is veel minder water nodig.

een man met een hogedrukreiniger welke een auto aan wassen is

Om hardnekkig vuil op bijvoorbeeld de velgen te kunnen verwijderen wordt er naast de stoomreiniger natuurlijk ook gebruikt gemaakt van diverse reinigingsmiddelen. Voor het schoonmaken van het interieur zal er eerst naar een stofzuiger gegrepen worden om al het losse vuil te verwijderen. Waarna toch ook weer de stoomreiniger gebruikt zal worden.

Stoomreinigen is ook goed voor het milieu

Buiten het feit dat de stoomreiniger voor veel flexibiliteit zorgt door zijn lage waterverbruik en goede reinigingscapaciteit is hij ook nog eens minder belastend voor het milieu. Omdat een kleine hoeveelheid water wordt omgezet in een grote hoeveelheid stoom is er maar weinig water nodig om een gehele auto te reinigen. Er wordt op deze minder water verbruikt waardoor je dus ook nog eens bij draagt aan een beter milieu. In sommige gevallen zie je ook de term eco car cleaning terug komen.

stroomreiniger in het interieur van een auto

Mijn ervaring met autoreiniging op locatie

Onlangs heb ik mijn eigen auto verkocht en wilde deze voor de verkoop er zo goed mogelijk bij hebben staan. Na wat gezocht te hebben naar bedrijven in mijn regio en de mogelijkheden die er waren was ik toch benieuwd naar het concept van reinigen op locatie met een stoomreiniger. Hier en daar waren er wel eens wat filmpjes voorbij gekomen op social media maar heb hier toen nooit echt aandacht aan besteed. Tot het moment dat ik mijn auto wilde verkopen.

Via Instagram kwam ik in aanraking met RM Car Cleaning (hierover later meer). Na mijn wensen en doelen te hebben besproken was er een afspraak gemaakt. Op een dinsdagmiddag stonden de heren op de afgesproken tijd voor mijn deur terwijl ik thuis aan het werk was. Na een kennismaking en een kop koffie zijn de heren aan het werk gegaan. Het enige wat ik hoefde te doen was de auto open te zetten.

auto voor het reinigen van de auto op locatie

Uit nieuwsgierigheid ben ik even een aantal maal wezen kijken en ik was verbaasd over de kracht van de reinigingsmiddelen en de stoomreiniger. Altijd had ik het idee dat ik mijn auto aardig schoon hield door regelmatig naar de wasbox te gaan maar niets bleek minder waar. Door de kracht van de stoomreiniger werd de lak zeer diep gereinigd zo werd mij verteld. Hierdoor kwam er veel glans terug in de lak.

Na ongeveer 2,5 uur kreeg ik het seintje dat de auto klaar was. Wederom was ik verrast van het resultaat wat er bereikt was. De auto was compleet showroom klaar! Aan alles was te zien dat er met zorg aan de auto was gewerkt, zelfs onder de motorkap zag het er als nieuw uit.

Resultaten van het reinigen van de auto op locatie

RM Car Cleaning

Mijn auto is professioneel gereinigd voor de deur van mijn eigen huis door RM Car Cleaning. Buiten het geweldige resultaat aan de auto is er ook gewoon goede service verleend door de mannen. Het contact voor de afspraak was duidelijk en alle vragen werden prima beantwoord ook buiten kantooruren. De toon van de gesprekken zette zich ook voort op de dag van de afspraak. Bij aankomst werd ik begroet door Mo, een zeer vrolijke, vriendelijke en open man met passie voor zijn werk. Ook tijdens het werk heb ik veel vragen kunnen stellen en kreeg ik duidelijke antwoorden waaruit ook weer bleek dat er met zorg en passie gewerkt werd.

Mijn ervaring met autoreiniging op locatie door RM Car Cleaning is zeer positief en kan ik deze mannen zeker aanraden. Op dit moment is er nog geen website maar je kunt ze vinden op Instagram via onderstaande knop.

RM Car Cleaning

Bedankt voor het lezen van deze blog. Ik hoop dat je er wat aan hebt en houd de site in de gaten voor nieuwe waardevolle artikelen!